Nieuws

De uitslagen van de wedstrijd van 19 maart staan hier

Beker

De uitslagen van de wedstrijd staan hier

spring plaatje zwart wit

Wat is er weer ontzettend goed gereden tijdens de wedstrijd van 11-9-2016, wil je de uitslagen zien klik dan hier.  

 

We zijn ontzettend trots op jullie allemaal!

thumbs up emoticon

 

 

De uitslagen van zaterdag 21 mei staan hier

De uitslagen van zondag 22 mei staan hier
dressuurplaatje

De uitslagen van de wedstrijd van 5 en 6 maart staan hier.

 winnaarseerstegroep

Prijswinnaars 1e groep 5 maart

helpmijnzoondochterzitoppaardrijden

Klik hier voor meer info

Vandaag is Johanna K samen met haar vriend Pelle naar Winschoten afgereisd om een spetterende show neer te zetten en dit is uitstekend gegaan. Deze pas de deux was tijdens de showavond van Meertallen Winschoten ten bate van het KWF.


de uitslagen van de wedstijd staan hier

Beker

De uitslag van de wedstrijd van 10 oktober staat hier.

De uitslag van de wedstrijd van 11 oktober staat hier.

Afgelopen weekend zijn Lotte van Dijken met haar paard Darina en Inge Reekers met HCE Queeny op wedstrijd geweest in Zuidlaren en dat zeker niet onverdienstelijk.

Bekijk hier de uitslagen van de wedstrijd van 12 en 13 september.

Op tweede Pinksterdag zijn Inge Reekers met HCE Queeny en Lotte van Dijken met haar paard Darina op wedstrijd gegaan in Eext beide waren hier erg succesvol.

De uitslagen van de wedstrijd van 28 en 29 maart staan hier.

 

Inge kleinHet was weer een druk en gezellig wedstrijd weekend.

Tijdens deze laatste FNRS dressuurwedstrijd van 2014 op Hippisch Centrum Eelde reden meer dan 90 combinaties mee. Bijna iedereen haalde een promotiepunt en de jury’s van beide dagen waren erg onder de indruk van het rijniveau van alle ruiters.

Beker

De uitslagen zaterdag staan hier en van zondag staan hier.

De tussenstand van de HCE compititie staat hier

 

 


Op zondag 9 november was er een menclinic, verzorgd door Geert Slagmolen. 

Geert Slagmolen

De foto's van de spooktocht 2014 staan hier.

Cool Wish GF en Esther Groeneweg hebben op 12 oktober voor de eerste keer een binnenwedstrijd gereden. Dit was in de Eswal Manege te Vries.

Cool Wish GF moest er wel weer even aan wennen, vooral om helemaal alleen in een vreemde hal te zijn. Het was daarom geen foutloze proef, maar desondanks weer top gepresteerd met 191 punten in de klasse M1 dressuur en een verdiende tweede prijs.

tweede prijs

 

 

Inge is op 5 oktober samen met  Queeny afgereisd naar Annen, om mee te doen met de Bixiewedstrijd daar.

Op zaterdag 4 oktober en zondag 5 oktober waren er FNRS dressuurwedstrijden op Hippisch Centrum Eelde. Bij deze wedstrijden wordt er alleen gekeken naar rijvaardigheid van de ruiter en niet naar het paard.

Succesvol weekend voor Esther Groeneweg in Veendam

Esther Groeneweg is zowel zaterdag als zondag op wedstrijd geweest met HCE Cool Wish. Esther startte met HCE Cool Wish in de dressuurklasse M1.

Zondag 14 september 2014 zijn er 6 ruiters, 3 pony’s, 1 paard en ruim 10 supporters in alle vroegte afgereisd naar Deurne (Brabant) om deel te nemen aan de FNRS springcompetitie op het Horse Event.

Op 14 september is Inge Reekers met de pony HCE Queeny voor het eerst op Bixie wedstrijd in Rolde geweest. Ze deed het zo goed dat ze in de dressuur derde is geworden en met springen zelfs eerste!

Volg ons nu ook op Facebook door onze pagina te liken, via www.facebook.com/hippischcentrumeelde. Regelmatig zullen hier nieuwtjes en foto's op geplaatst worden.

 

De website blijft de plek voor de officiële informatie zoals startlijsten, tarieven etc.

Op 30 en 31 augustus werd door Hippisch Centrum Eelde een vaardigheidswedstrijd georganiseerd op de manege aan de Hooiweg in Paterswolde.

Bij devaardigheidsproeven(Va Proeven) ligt de nadruk op balans, behendigheid en de samenwerking met het paard verder te ontwikkelen. Bij vaardigheid wordt geleerd om over balkjes te stappen en te draven, tussen poortjes door te rijden, te slalommen en over een hindernis te springen.

Het afmelden van lessen kan alleen nog maar via e-mail dit kan via het volgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hebben hiervoor gekozen omdat nu de afmeldinge via alle mogelijke communicatie kanalen komen. Op deze manier hebben we alle afmeldingen centraal op één plaats staan en wordt Karlijn minder gestoord tijdens het lesgeven.

Esther heeft op 12 juli twee hele mooie proeven gereden met Cool. Dit leverde haar twee derde plaatsen op. De eerste proef werd beoordeeld met 191 punten en de tweede proef met 201 punten. klik hier voor de foto's.

 

De prijs van de groepslessen wordt met € 5,- per maand verhoogd en de prijs van een privé-les gaat met € 2,- per les omhoog. De nieuwe tarieven staan vermeld onder het kopje tarieven.

Op 25 juni is Wisch bevallen van een merrie veulen van de hengst Netto, dus Cool heeft er een zusje bij.
We noemen haar Jadey, moeder en dochter doen het super en staan de hele dag lekker buiten op de wei samen met Oma Laronia. 

Jadey

De uitslag van de wedstrijd van zaterdag 21 juni staat hier

De uitslag van de wedstrijd van zondag 22 juni staat hier

op tweede Pinksterdag zijn we met een groep vanuit Hippisch Centrum Eelde gaan kijken naar Esther samen met Coolwish. De foto's staan hier.

De uitslag van de wedstrijd van 15-2-2014 staat hier

De uitslag van de wedstrijd van 16-2-2014 staat hier

De foto's staan hier

De open dag van het Hippisch Centrum Eelde was in meerdere opzichten  geslaagd. Zo kon er een cheque van Euro 3150 overhandigd worden aan Kika.
Via de  verkoop van kika beren en een loterij werd dit bedrag

opgehaald.

Vandaag is er wederom super gereden door iedereen. Alle deelnemers hebben een promotiepunt behaald en diegene die theorie hebben gedaan zijn allen geslaagd. de uitslagen staan hier. Vandaag zijn er ook foto's gemaakt. kijk bij foto's om ze te bekijken

Op zaterdag 16 maart zijn we van start gegaan met onze FNRS wedstrijd. Het nivo was zo hoog dat de jury onder de indruk was. Iedereen heeft een promotiepunt gekregen.Super gereden allemaal.

De uitslagen van de wedstrijd 16 maart staan hier:

Het talent van HCE zet het beste beentje voor.

Op 5 augustus gingen Karlijn en Cool Wish naar Bronneger toe. Ze moesten beide wel heel erg vroeg uit bed, omdat ze al om 8:38 moesten rijden.

Karlijn heeft vandaag met Cool-Wish het wedstrijd ritme weer opgepakt. Vanwege de drukte met de manege is het daar de laatste maanden niet van gekomen.

Arina Nijdam is vandaag met Nando tweemaal eerste geworden in de Bixie B dressuur met 110 en 113 punten.
Sara Smit is met Silvy tweemaal tweede geworden in de BIxie B dressuur met 108 en 104 punten.
Voor beide dames was dit de eerste keer in de Bixie B dressuur, dus weer een topprestatie!

Op vrijdagavond 9 september zijn 5 ruiters van onze manege naar manege Nieboer in Hoogezand gegaan om mee te doen met de Bixie wedstrijden daar. Met zeer goede resultaten!

 

De kampioen van de Bixie klasse AA is Arina Nijdam geworden, op de manegepony Nando. Ze heeft een keurig nette proef gereden en Nando heeft zijn beste beentje voor gezet. 

Ze werd op de voet gevolgd met maar één punt verschil door Sara Smit met Silvy.  Hiermee is het succes nog niet afgelopen want met een keurige derde plaats volgde Meike Woldendorp op de manegepony Irza. 

 

In de klasse Bixie A is Nomi Tomasoa gestart op haar pony Rasja. Voor haar was het de eerste keer in deze klasse. Ze heeft super gereden maar helaas zaten er wel wat foutjes in waardoor ze geen prijs heeft gewonnen. Ook Isa Woldendorp had wat te veel foutjes waardoor ze helaas buiten de prijzen viel. Wel hebben beide dames erg hun best gedaan en we zijn erg trots op hoe ze hebben gereden.

 

 

Arina Nando

Arina op Nando


Sara Silvy

Sara op Silvy

Meike en Irza

Meike op Irza

Nomi Rasja

Nomi op Rasja

 

Op vrijdag 27 mei is Hippisch Centrum Eelde officieel geopend.

 

Het was een middag voor sponsoren en iedereen die heeft meegewerkt met het realiseren van deze manege.

Na een zeer uitgebreide toespraak van Hans Lawant en een beknoptere toespraak van Henk Kosmeijer hebben beide heren de manege offcieel geopend. Vervolgens kreeg Karlijn officieel de sleutel  van de manege overhandigd door de voorzitter van de stichting.

 

Na het officiële gebeuren werden er de volgende shows gepresenteerd:

- de voltigevereniging gaf een demonstratie

- er was een show met een IJslander

- Minka en Ilse Haverkamp gaven een spetterende show, waarbij ze een een wedstrijdje springen hielden zonder zadel!

- And last but not least, gaf Karlijn op Juggler een demonstratie van alle oefeneningen van beginner tot en met ZZ-licht. Dit deed ze  samen met Annika Siesling op Joni en Nathalie Spaak op Dinky-Toy.

 

Namens Hippisch Centrum Eelde willen we graag de Stichting Hippisch Centrum Eelde,  alle sponsoren en alle vrijwilligers bedanken voor deze mooie middag.

 

 

Zaterdag 21 mei zijn Julius en Dinky-Toy op een verjaardagsfeestje geweest, samen met Karlijn en Nathalie. Ze hebben allebei hun feesthoedje opgezet.  Dinky-Toy showde op het feest haar kunstjes, zoals op haar achterbenen staan. Helaas ging het zingen voor de jarige ze niet zo goed af, daarom mochten de jarige en de andere kinderen een paar rondjes op Dinky-Toy en Julius rijden. Ze hebben het erg naar hun zin gehad en verheugen zich op een volgend feest.

 

feestje         feestje1     

 

 

Op 18 mei 2011 heeft Karlijn de eerste groepslessen op Hippisch Centrum Eelde gegeven. De ponies (Fleur, Silvy, Julius, Dinky-Toy en Balau) deden heel erg hun best en hadden er veel plezier in. Ook de ruiters deden stuk voor stuk erg hun best en hebben veel geleerd tijdens de les op de nieuwe manege. Wil jij ook op ponyles? Neem dan contact op met Karlijn via 06 - 41 23 87 89.

 

eerste groepsles

groepsles1

groepsles2 

Karlijn is op 03-05-11 om 8.20 uur live op de radio geweest.


Jeroen Kelderman van RTV Drenthe heeft Karlijn geïnterviewd en verslag gedaan over de vorderingen van de manege in Eelde. Karlijn heeft trots en met veel enthousiasme verteld over de verbouwing, de mooie accommodatie en natuurlijk de superlieve en brave ponies van de manege.

Ook heeft ze wethouder Kosmeijer van de gemeente Tynaarlo bedankt voor de energie die hij in de manege heeft gestopt om deze te kunnen realiseren.


karlijn op de radio

          zendauto

    

 

 

Vandaag heeft Karlijn de eerste les gegeven op Hippisch Centrum Eelde. Hannah was de gelukkige om samen met good old Dinky-Toy als eerste les te hebben op de nieuwe manege. Zowel Hannah als Dinky Toy deden heel goed hun best en hebben erg genoten van de les en de mooie manege. Omdat Hannah de eerste lesser is van de manege in Eelde kreeg ze van Karlijn een kadootje.

Wil jij ook graag een keer les hebben? Bel dan met Karlijn op 06-41 23 87 89 of neem via de website contact op.

 

            Dinky

 

        eerste les

         

 

 

Vrijdag 15 april om 21.45 uur is Ginnflair geboren, bij de ouders  van Karlijn. Ginnflair komt niet direct op de manege maar zal eerst lekker in Donderen blijven bij zijn moeder.  Ginnflair is een hengstveulen van Zhivago uit Laronia. Hij was ruim 3 weken later dan verwacht. We zullen maar zeggen dat goed werk tijd nodig heeft.

 

ginfflairs     ginnflairs1

 

Update 17-04-2011

De afgelopen weken is er keihard gewerkt door iedereen, de manege krijgt nu echt vorm. Alle geïsoleerde platen zitten er tegen aan, de voorgevel zit erin, net als alle deuren. De lampen hangen en er wordt gewerkt aan de waterleidingen in de boxen. Ook is er buiten veel gedaan, zo zijn de graspaddocks voor de manege afgezet en zijn alle weilanden afgerasterd. Op 1 mei zal waarschijnlijk nog wel doorgewerkt worden, maar alles is dan wel gereed om met de lessen en de pensonstalling te starten.

voorgevel1

De voorgevel, het glas zit er al in. Deze foto is gemaakt vanuit één van de 6 graspaddocks.

 

achterkant1

De achtergevel, links de stallen en rechts de rijhal. Op de voorgrond rechts komt nog een weide en links komt de 20 x 60 buitenbak.

 

buitenbakenwal

De wal is mooi aangeplant met bomen en struiken. Voor de wal komt een ruiterpad die aansluiting heeft op de
Drenthse ruiterpaden. Achter deze wal liggen de weilanden.

 

 

weide

Achter de wal  is ruim 2 hectare beschikbaar voor de paarden en ponies, deze zijn al afgerasterd.

 

 

binnebak1

Er wordt nog hard gewerkt aan de binnenbak.

 

zijwand

Naast de zadelkamer komt de wasplaats en een poetsplaats. De wand is afgezet met water- en schopbestendige platen.
Hier komt een buis aan om paarden en ponies vast te zetten.

 

toilettenenzadelkamer

Rechts de toiletten en links de zadelkamers.

  

graspaddocks

Druk bezig met het afrasteren van de graspaddocks.

 

 

Update 23-03-2011

Er wordt hard gewerkt door de mannen van Siesling BV en bouwbedrijf Miedema BV om de manege per 1 mei te openen. Het gaat nu echt als een speer. Op dit moment wordt er gewerkt aan de beplating van de stallen en de hal, de verlichting, de boxen, de wand van de binnenbak, zadelkamer en de toiletten.

ponieboxen

De ponyvriendelijke boxen, waarbij ze echt contact met elkaar kunnen hebben.

 

boxen

Ruime paardenboxen, waarbij de paarden nog lekker contact met elkaar kunnen hebben door de trailes. Alle boxen krijgen ook een luik in de deur zodat ze met het hoofd naar het gangpad kunnen.

 

achterkant

De chique antracietkleurige platen, voorzien van isolatie,  zitten al op de achterkant van de stallen. Op de voorgrond komt de 20 x 60 meter buitenbak, uiteraard met omheining. Helaas is de grond waarschijnlijk nog te nat om de buitenbak in mei al te gebruiken.

 

Update  09-03-2011.


Alles begint nu echt vorm te krijgen. De dakplaten zitten erop en ze zijn druk bezig met het betonstorten.

voorgevel

Dit is de voorgevel.

 

achtergevel

Dit is de achtergevel.

 

betonstallen

Het beton in de stallen wordt glad gestreken. Deze foto is genomen vanuit de toekomstige rijhal.

 

betonwc

Het beton voor de vloer van de wc's en zadelkamer.

 

storten1

De mannen zijn druk bezig het beton te storten van de mestplaat.

 

 

 

De bouw van de manege is begonnen. Het grondwerk (veel werk, waar je straks niks meer van ziet...) is gedaan. De spanten worden nu opgetrokken en de vaart zit erin!

 

spanten hal en stal

 

 

fundering

 

zand aangebracht

 

overzicht met kraan