Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dressuurwedstrijd

7 april- 08:30 - 18:00

€13.50
De Voorlopige startlijst staan HIER
Op zondag 7 april organiseren we een leuke dressuurwedstrijd. 
Je kan je opgeven door je naam op de lijst op de manege te schrijven. De kosten zijn € 13,50.

 

Maar houdt zo’n wedstrijd allemaal in?

Zodra je zelfstandig met een paard of pony in de bak kan rijden, mag je meedoen aan de F-proeven. Vraag bij twijfel aan je instructeur of je er al aan toe bent. Een proef rijden lijkt misschien spannend, maar is vooral ook heel leuk. Bij Hippisch Centrum Eelde gaat dat in een ongedwongen sfeer.

Wat is een F-proef?
Bij een F-proef rijd je alleen in de bak en volg je de instructies van de voorlezer. Die leest de proef van ongeveer 5 minuten. Het gaat erom dat je de opdrachten zo netjes mogelijk uitvoert. Een jury beoordeelt hoe je dat doet. Hij of zij let daarbij op de figuren die je rijdt, je tempo en overgangen, je houding/zit en de uiterlijke verzorging.

Inschrijven op het juiste niveau
Bij de eerste keer deelt je instructeur je in de juiste proef passend bij jouw rijniveau.

Naar een volgend niveau
Als je 210 punten of meer behaalt voor je dressuurproef, krijg je een promotiepunt. Bij de F1 en de F2 is 1 promotiepunt nodig om door te gaan naar de volgende proef. Vanaf de F3 zijn er 2 promotiepunten nodig om door te stromen.

Oefenen
In de we(e)ken voor de proeven oefen je in de les vaak een paar keer het rijden van een proefje. Zo weet je een beetje wat er komen gaat. Bij het boek Paardrijden met plezier (verkrijgbaar op de manege) zit een F-proevenboekje. afspreken om samen met de instructeur de proef nog eens door te nemen.

Kleding & andere regels
Bij de FNRS dressuurwedstrijden is er geen wedstrijdkleding verplicht:

  1. Goedgekeurde Cap 6 body protector (tot en met 16 jaar)
  2. Nette kleding, zoals een ff trui sweater etc en een schone rijbroek. Je mag ook een wedstrijdtenue aan.
  3. Wanneer je handschoen draagt moeten deze wit zijn
  4. Rijlaarzen, rubber of leer of Jodphurschoenen in combinatie met minichaps (zonder franjes).

Starten
Een aantal dagen voor de wedstrijd staat de startlijst met indicatieve starttijden op de website. Op de dag van de wedstrijd zorg je dat je er minstens een uur voor je eigen starttijd bent. Je meld je even bij het secretariaat (voor de kantine) om te betalen. De tijd op de startlijst kan op de dag zelf nog veranderen. Het kan door omstandigheden uitlopen of inlopen.  Wees op tijd gereed en wees flexibel.

Prijsuitreiking
Na afloop van je rubriek is er een prijsuitreiking. Je ontvangt dan je protocol. Daar staan alle onderdelen van je proef op met je cijfers. Als je meer dan 210 punten hebt, krijg je een promotiepunt.

Meer over de niveaus
Elk niveau start je minimaal 2x. Je mag door naar een hoger niveau als je voldoende ‘promotiepunten’ (je puntentotaal is dan hoger dan 210, gemiddeld een 6 of hoger per onderdeel) hebt behaald en je instructeur aangeeft dat je door mag. In je ruiterpaspoort houden wij voor je bij wat je rijdt.

Theorie examens
Aan verschillende F Proeven zijn theorie-examens gekoppeld. Dit zijn de F2, F4, F6, F8 en F10. De theorie die je moet leren voor deze examens, staat in het handboek Paardrijden met plezier dat je bij ons aanschaffen. Op de wedstrijddag haal je na het rijden van je proef een vragenformulier bij het wedstrijdsecretariaat. Op dit vragenformulier staan 10 meerkeuzevragen met voor elke vraag 3 mogelijke antwoorden. Je vult het direct in en geeft het terug aan het wedstrijdsecretariaat.

Diploma
Ook kun je voor de even F-proeven een diploma behalen. Als je voldoende promotiepunten hebt behaald (en eventueel ook je theorie), wordt er een diploma voor je aangevraagd.

Wil je voor de eerste keer meedoen vraag dan je instructeur welke proef je het beste kan rijden.

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
08:30 - 18:00
Kosten:
€13.50
Evenement Categorie:

Organisator

Hippisch Centrum Eelde
Telefoon
064238789
E-mail
info@hippischcentrumeelde.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hippisch Centrum Eelde
Hooiweg 196d
Paterswolde, 9765EM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0641238789